eerlijke pellets voor een eerlijke prijs


Pellets-Online verkoopt alleen pellets van de hoge kwaliteit. Wij selecteren onze leveranciers zorgvuldig en staan achter onze producten. De merken die wij aanbieden worden vaak niet verkocht aangezien de kwaliteit op een hoog niveau zit en daardoor de prijs ook hoger ligt. Veel aanbieders gaan voor lagere kwaliteit en een hogere  marge. Wij willen juist laten zien dat uiteindelijk goede kwaliteit zich uitbetaald in meer warmte en minder of geen problemen met uw installatie.

 

> Gecertificeerde houtpellets met een goede herkomst

> Gecontroleerd op naleving van afgesproken kwaliteit

> Altijd EN+/A1 kwaliteit

> PEFC gekwalificeerd

 

Onder deze tekst vindt u de certificaten van de leveranciers. Zo weet u dat u een goed en gecontroleerd product koopt.

 

Daarnaast zijn wij een servicegerichte leverancier van houtpellets. Of het nu gaat om afhalen of bezorgen, kleine of grote hoeveelheden, bij Pellets-Online is alles bespreekbaar!

 

Pellets van Pellets-Online worden geproduceerd door grote merken zoals: Total, Baywa en Fâgelfors. 

 

Ook onder de topmerken zit verschil. Dit heeft te maken met de gebruikte houtsoorten en het productieproces. Hoe zuiverder de pellet hoe hoger de verbrandingswaarde en hoe minder as er overblijft. De as-smelttemperatuur en het vochtpercentage spelen hierbij een grote rol. Pellets van Pellets-Online voldoen ruim aan de gestelde eisen zoals EN+ DIN+ en zijn altijd van A1 kwaliteit. Daarnaast zijn de fabrikanten gecertificeerd met het PEFC keurmerk welke de herkomst uit duurzame geproduceerde bossen waarborgt. 

 

Belangrijk bij uw keuze is:

 

  • soort pellets, lichte pellets van Pellets-Online geven de meeste warmte 
  • lichte pellets, bevat minder chloorgas waardoor uw kachel langer en storingsvrij kan presteren
  • verbrandingswaarde: hogere waarde is meer warmte per KG pellets
  • as percentage: lagere waarde is minder as, minder isolatie in uw kachel, meer warmte
  • vochtgehalte: beter uitgebalanceerd vochtgehalte is betere verbranding
  • uitstoot schadelijk stoffen: schone pellets is betere verbranding, is lagere milieubelasting
  • pelletstof: minimaal stof in onze pellet-zakken betekent geen storingen aan uw kachel
  • schone verbranding: minder aanslag in kachel en op kachelruitje

Pellets van lagere kwaliteit geven een gemiddelde besparing van €35.00 per jaar, het risico op storingen en kosten om deze op te lossen zijn altijd vele malen hoger!

Download
Specificaties Houtpellets Pellets-Online
Spec. Pellets.pdf
Adobe Acrobat document 74.8 KB
Download
PEFC KEURMERK TOTAL
PEFC certificering Total pellets.pdf
Adobe Acrobat document 62.5 KB
Download
PEFC KEURMERK VITAHOLZ
PEFC certificering Vitaholz pellets.pdf
Adobe Acrobat document 60.8 KB

De EN+ norm is verdeeld in 3 categorieën; EN+ A1, EN+ A2 en EN+ B. De hogere kwaliteitsnormen zijn hierin A1 en A2. In deze categorieën dient men exact aan te kunnen tonen waar de grondstof vandaan komt. Bij A1 en A2 dient de pellet uit schoon onbehandeld hout te bestaan.

PEFC staat voor: Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes, het internationaal onafhankelijk keurmerk ter bevordering van duurzaam bosbeheer. Het uiteindelijke doel van PEFC is dat alle bossen ter wereld op een duurzame manier worden beheerd.

Deze certificering geeft een indicatie van de calorische waarde van de pellet. Hoe beter de kwaliteit van de pellet, hoe meer warmte ze produceren. Het resultaat is uiteraard meer comfort voor de bewoner. Din Plus is op dit moment de meest voorkomende norm opgelegd door het merendeel van de fabrikanten van verwarmingsketels en kachels.